Kycklinglasagne

Lasagne gör nästan alltid succé. Med kycklingfärs, zucchini och paprika blir den både vardagsnyttig och festligt god. Örtkryddorna timjan och rosmarin sprider väldoft i hela köket när den blir färdig i ugnen. Servera med bellaverde, broccoli med lång stjälk.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda eller gula paprikor
1 zucchini
500 g kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
Sås
6 msk smör eller margarin (6 msk motsvarar 90 g)
6 msk vetemjöl
1 l mjölk
10 st lasagneplattor
2 dl riven parmesan
Till servering
bellaverde eller broccoli
För alla
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och glutenfri mjölmix till såsen. Fri från ägg om äggfria lasagneplattor välj. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3938 KJ / 941 kCal
Fett46.3 g
Kolhydrater72.2 g
Protein55.1 g
Kommentarer
Mycket god
Gun
2022-04-09Riktigt gott. Tog bort zucchini, tillsatte ist 2 rivna morötter, 1 spansk peppar & en finhackad palsternacka för jag hade lite som låg o skruttade i kylen. Riktigt gott & räcker till många matlådor
Ulrica
2021-08-18Jättegod! Tog grillad paprika istället, mums!
Madeleine
2021-04-24