Kycklinglår med currydip och ris

29
15
Kycklinglår med currydip och ris

Ugnsstekta kycklinglår blir extra goda av att kryddas med paprikapulver och lite cayennepeppar. Denna rätt passar bra som vardagsmat eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan du röra ihop en snabb currydipp av crème fraiche, riven ost och curry. Servera med ris och tomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Kycklinglår med currydip och ris

Ingredienser

4 portioner
8 kycklinglår (à ca 180 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
4 port ris
1 dl riven ost
1 msk curry
2 dl crème fraiche
1/2 förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ocst och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Klimattips

Byter du riset mot bulgur och byter crème fraiche 34 % till 15 % minskar du klimatpåverkan med 34 %.

Tips

Stek gärna låren i oljan i en stekpanna innan de steks i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Paulina

2022-04-06

Vi tycker om detta recept men förr var currydippen med äpple inte ost..denna dipp är god men man behöver äpplen som bryter av

Louise

2022-04-05

Gott med ris och kyckling! God dressing. Tomaterna blandade jag med lite olivolja och rödvinsvinäger salt/peppar. Det hade blivit en femma om det varit kycklingfilé istället, tycker inte om att det fanns ben blod och t.om fjädrar i den här kycklingen

Katrine

2022-03-13

Enkel och god vardagsrätt som vi gärna har flera gånger. Tog grillkrydda istället för övriga kryddor. Så gott med äpple i currydippet. Då vi köpte allt själv, valde vi fina kycklingbitar själv. Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 4354 KJ / 1040 kCal
Fett 64 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 66 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden