Kycklinglår med currydip och ris

13
4
Kycklinglår med currydip och ris

Ugnsstekta kycklinglår blir extra goda av att kryddas med paprikapulver och lite cayennepeppar. Denna rätt passar bra som vardagsmat eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan du röra ihop en snabb currydipp av crème fraiche, rivet äpple och curry. Servera med ris och gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Kycklinglår med currydip och ris

Ingredienser

4 portioner
8
kycklinglår
1
äpple
2 dl
crème fraiche
1
gurka

Att ha hemma

1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 tsk
paprikapulver
2 krm
cayennepeppar
4
port ris
1 msk
curry

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Klimattips

Byter du riset mot bulgur och byter crème fraiche 34 % till 15 % minskar du klimatpåverkan med 34 %. För att ha kvar samma goda smak på dippen kan du blanda i lite majonnäs. Dessa ändringar skapar också en mer hälsosam måltid.

Tips

Stek gärna låren i oljan i en stekpanna innan de steks i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Ellen

12/16/2020

Jättegott! Kryddade kycklingen med vitlökspulver och lökpulvermed i stället för cayennepeppar och det blev väldigt gott och barnvänlig. 3 åringen åt med god aptit.

Marlene

10/14/2020

Mycket gott och enkelt. Härlig kombo äpple och curry.

Amanda

10/13/2020

Lite för mosig konsistens på alltihop. Hade varit gott med något mer tillbehör.

Näringsvärde per portion

Energi 3676 KJ / 872 kCal
Fett 52 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept