Ugnsstekta kycklinglår blir extra goda av att kryddas med paprikapulver och lite cayennepeppar. Denna rätt passar bra som vardagsmat eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan du röra ihop en snabb currydipp av crème fraiche, riven ost och curry. Servera med ris och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2023
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ocst och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Byter du riset mot bulgur och byter crème fraiche 34 % till 15 % minskar du klimatpåverkan med 34 %.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen/dippen var verkligen inte god. Alldeles för mycket Curry och skulle behövt någon sötma. Läste här i gamla kommentarer om att det var äpple i. Är det något som fallit bort i det här receptet? Fick tyvärr kasta bort och åka till affären och köpa en färdig Mangoraja.
Ingela
2023-02-24Vi är många som tycker ni ska ha filé istället för lår.
Martin
2023-02-21Med vanlig kyckling
John
2022-09-16