Kycklingkebab med ajvar relish och gurk-coleslaw

4
1
Kycklingkebab med ajvar relish och gurk-coleslaw

Kebabbröden fylls med färdigstekt kyckling som du värmer och blandar med ajvar för extra god smak. Komplettera med den krämiga coleslawen med gurka och snabbt och enkelt har du en god kebabmåltid serverad.

Kycklingkebab med ajvar relish och gurk-coleslaw

Ingredienser

4 portioner

Gurk-coleslaw

1 gurka
2 krm salt
1 rödlök
1 liten vitlöksklyfta
2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 förp råkostsallad (à 275 g)
salt
peppar
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 förp stekt och skivad kyckling (à 400 g)
1 1/2 dl ajvar relish (stark)
1 msk olivolja
2 krm salt
4 - 6 pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Per-olof

2021-07-23

Super gott med gurk colslawen, bra alternativ fredags tacon!

Näringsvärde per portion

Energi 3442 KJ / 823 kCal
Fett 28 g
Salt 5 g
Kolhydrater 71 g
Protein 68 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden