Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingfilé med tomat & oliv

Förbered denna perfekta bufférätt dagen före genom att steka de saftiga kycklingfiléerna och blanda ihop din lena dressing. På serveringsdagen gör du sedan din vackra tomat- och olivsallad som du rör ihop med skivade filéer och dressing. Så gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kycklingfilé: Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en långpanna. Stek i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna. Täck med plastfolie, ställ kallt.
  3. Strimla tomaterna och lägg tilllbaka i marinaden.
  4. Dressing: Blanda resten av ingredienserna till dressingen. Krydda med salt och peppar.
  5. 2-3 timmar före servering: Dela körsbärstomaterna. Skär kycklingen i skivor och blanda med spenat, tomater och oliver. Häll över dressingen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10
Kycklingfilé
  • 7 kycklingfiléer (à ca 900 g)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 askar körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 dl svarta oliver med kärnor
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
Dressing
  • 1 dl marinerade soltorkad tomat i olja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?