Kycklingfilé med krämig kantarellpasta och broccoli

15
4
Kycklingfilé med krämig kantarellpasta och broccoli

Att äta minst en kantarellpasta hör hösten till! Här äts den dock med en krämigare och kanske mera barnvänlig variant, i form av färskost med kantarellsmak, som du äter tillsammans med kycklig, pasta och broccoli. Lite extra krämighet får du av grädden också.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Kycklingfilé med krämig kantarellpasta och broccoli

Ingredienser

4 portioner
250 g
broccoli
4
port pasta (gärna spirali)
600 g
snabbfiléer av kyckling
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
200 g
färskost (gärna kantarell)
1 dl
vispgrädde

För alla

Kontrollera noga innehållet i färskosten.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Magnus

2021-03-17

Enkelt! Gott!

Daniel

2021-01-06

Kantarellpasta?

Emma

2020-12-29

Snabbt, lättlagat och gott. Tar dock dubbelt av grädden så det blir lite mer sås.

Näringsvärde per portion

Energi 2723 KJ / 653 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept