UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingfilé med krämig kantarellpasta och broccoli

Att äta minst en kantarellpasta hör hösten till! Här äts den dock med en krämigare och kanske mera barnvänlig variant, i form av färskost med kantarellsmak, som du äter tillsammans med kycklig, pasta och broccoli. Lite extra krämighet får du av grädden också.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan och broccolin.
  2. Ansa och skär broccolin i buketter. Skala och skiva stammen.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt broccolin koka tillsammans med pastan de sista 3 minuterna.
  4. Skär kycklingen i strimlor och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Sänk värmen och rör i färskosten och grädden i pannan. Låt sjuda ca 3 minuter, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pastan med broccoli och sås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i färskosten.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 4 port pasta (gärna spirali)
  • 600 g snabbfiléer av kyckling
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 200 g färskost (gärna kantarell)
  • 1 dl vispgrädde

Näringsvärde
Per portion

Energi 2723 kJ / 653 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept