Kycklingfilé med brysselkål och ostpotatismos

12
2
Kycklingfilé med brysselkål och ostpotatismos

Här delar vi med oss av ett tips som höjer ditt potatismos; osten Folke! Riv ner osten och låt smälta när du rör runt. Till detta äter du kyckling och brysselkål som fått ugnsbakas ihop med smaker från vitlök och en liten hint av honung. Vi lovar att du aldrig kommer vilja servera något annat!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Kycklingfilé med brysselkål och ostpotatismos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
potatis
2 1/2 dl
mjölk
1/2
påse riven ost (gärna Folke)
-
salt
-
peppar

Brysselkål och kyckling

500 g
brysselkål
1 1/2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
4
kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk
honung eller ljus sirap

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Krydda kycklingen med lite rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Sten

2020-10-08

Kycklingen krävde rejäl uppkryddning. En sås hade behövts

Julia

2020-10-07

Gott! Kommer göra fler gånger, då med en god sås till...

Näringsvärde per portion

Energi 2254 KJ / 538 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept