UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingfajitas

Fajitas – hurra! Fyllningen i tortillan består ikväll av strimlad kyckling, både gul och röd paprika, samt små kidneybönor för extra mättnad. Detta får puttra i pannan med en salsa, och fyllningen läggs sedan ihop med sallad i brödet. Smaklig fajitas önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Dela, kärna och skär paprikorna i strimlor.
  3. Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Vänd ner paprikan och bönorna och fräs ytterligare någon minut. Vänd ner salsan och låt allt bli varmt.
  5. Ta loss bladen på salladen och värm bröden 2 minuter på gallret i ugnen.
  6. Servera bröden med kycklingröran, sallad och gräddfil.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

024

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 380 g kokta kidneybönor
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 300 g chunky salsa (medium)
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 12 tortillabröd (medium)
  • 2 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 3128 kJ / 745 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept