Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingfajitas

Smakrika och läckra fajitas med kyckling, lök, paprika och romansallad. Den här fenomenala mexikanska rätten får dessutom extra kryddning genom chunky salsa. Rekommenderas starkt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till tortillabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj bönsalladen och låt den rinna av.
  3. Stek kycklingen och löken i oljan ca 3 minuter. Rör ner kryddmixen, vatten, paprika och bönsalladen, stek ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Värm tortillabröden.
  4. Servera kycklingröran i varma tortillabröd med salsa och romansalladsblad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen och bröden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bönsallad med matvetet mot ris eller quinoa. Byt ut tortillabröden mot glutenfria tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 mjuka tortillabröd
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 410 g bön sallad med matvete
  • 1 msk olja
  • 30 g fajitas kryddmix
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 350 g chunky salsa
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3436 kJ / 824 kCal