Kycklingcurry med ris

4
2
Kycklingcurry med ris

Denna värmande kycklingcurry med ris får extra smak av färsk ingefära. Grytan sköter sig själv och har kokat klart på strax över halvtimmen. Servera med ris och svalkande matyoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Kycklingcurry med ris

Ingredienser

1 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 - 3
potatisar (2-3 potatisar motsvarar ca 100 g)
1
kycklingklubba (lår och ben)
2 tsk
finhackad, färsk ingefära
1 msk
olivolja
2 tsk
curry (stark eller vanlig)
1 msk
ketchup
1 tsk
salt
3 dl
vatten

Tillbehör

-
matyoghurt
1
port, kokt jasmin- eller basmatiris

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Vill du ha extra hetta och smak tillsätt chiliflakes i grytan och strö över persilja vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Sebastian

2018-12-03

Slängde i en klick mango chutney och alldeles för mycket ingefära. Blev kalasbra!

Jonny

2018-08-19

Detta recept ska vi testa till middan!

Näringsvärde per portion

Energi 3215 KJ / 767 kCal
Fett 33 g
Salt 8.1 g
Kolhydrater 85 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept