Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingcurry med ris

Kycklingcurry med ris är en färggrann och snabblagad rätt i asiatiska toner. Stek kycklingen tillsammans med curry och lök, tillsätt resten av grönsakerna samt lite vatten och låt koka under lock. Servera kycklingcurryn med ris, romansallad och en klick svalkande yoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  3. Stek kycklingen i oljan i en gryta tillsammans med curry och lök ca 3 minuter.
  4. Tillsätt paprika, morötter, tomater och 2 dl vatten (för 4 port). Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera kycklingcurryn med riset, salladen och en klick yoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 gul lök
  • 2 gula paprikor
  • 2 morötter
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 romansallad
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2377 kJ / 567 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer