Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingcurry

En ljuvlig kycklinggryta som lånat sin smakpalett från det indiska köket. Med lök, paprika, morrätter, tomat och röd curry till den strimlade kycklingen blir det en mustig och härlig gryta. Precis som i Indien serveras curryn med ris till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  3. Stek kycklinglårfilén i oljan i en gryta några minuter. Rör ner currypastan och löken och stek ytterligare ca 3 minuter.
  4. Tillsätt paprika, morötter, tomater och vatten. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner yoghurten i grytan och låt den bli varm.
  5. Servera kycklingcurryn med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 2 msk olja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2326 kJ / 555 kCal