Kycklingcurry

35
2 Klimatsmart
Kycklingcurry

En ljuvlig kycklinggryta som lånat sin smakpalett från det indiska köket. Med lök, paprika, morrätter, tomat och röd curry till den strimlade kycklingen blir det en mustig och härlig gryta. Precis som i Indien serveras curryn med ris till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Kycklingcurry

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1
gul lök
1
röd paprika
2
morötter
ca 600 g
strimlad kycklinglårfilé
2 msk
olja
2 tsk
röd currypasta
500 g
krossade tomater
2 dl
vatten
-
salt och peppar
2 dl
matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Sofia

9/29/2020

Gott. Jag använde mer curry och lite tomatpuré. Jag tror att man kan använda grundreceptet med annat protein tex lövbiff.

Sara

5/17/2020

Supergott! Men kryddade upp den mkt mer.

Näringsvärde per portion

Energi 2417 KJ / 577 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept