Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling Stroganoff

Kvällens middag är busenkel att tillaga och försvinnande god. Möra kycklingfiléer kryddas med paprikapulver tills de fått en perfekt stekyta och får sedan puttra i den krämiga tomatsåsen. Den soltorkade tomattapenaden gör såsen extra god och rundar av smakerna till perfektion. Servera stroganoffen med nykokt fluffigt ris och en krispig grönsallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen. Bryn den i oljan i en stekpanna. Krydda med paprikapulver och stek några minuter.
  3. Tillsätt tomatcrème och grädde. Låt sjuda några minuter.  Smaka av med salt och peppar. 
  4. Skär salladen i bitar. 
  5. Servera stroganoffen med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 tvådelade kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 130 g tapenade soltorkad tomatcrème
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2473 kJ / 42 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept