Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling och rostade rotfrukter

Det här receptet är ett bra exempel på att vällagad mat inte behöver innebära mycket tid och disk. Här rostas först rotfrukter själva på en plåt i ugnen och efter en stund läggs även kycklingen, penslad med sweet chili, på plåten. Allt klart på en gång - smidigt och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala morötter, palsternackor och potatis. Skär dem i bitar. Blanda rotfrukterna med olja och krydda med salt, peppar och spiskummin. Lägg rotfrukterna på den varma plåten och rosta först i 10 minuter.
  3. Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Krydda med salt, peppar och sweet chili. Lägg kycklingen på rotfrukterna och rosta ytterligare ca 10 minuter.
  4. Servera kycklingen med rotfrukter, ruccola och yoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 600 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1579 kJ / 381 kCal