Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling- och nudelsoppa

Smakrik och värmande soppa på goda ingredienser som grillad kyckling, champinjoner och risnudlar. Kyckling- och nudelsoppa har kort tillagningstid och serveras förslagsvis med bröd som tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa champinjonerna och skär i skivor. Skölj, kärna ur och grovhacka paprikan. Skölj och strimla salladslöken.
  2. Fräs allt det gröna i olja i en gryta, stor nog för soppkok, i några minuter. Tillsätt hönsbuljong, tomatpuré, vitlök, salt och peppar. Låt koka upp.
  3. Lägg i risnudlar. Låt koka i ca 5 minuter.
  4. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Lägg ner i soppan. Hetta upp. Smaka ev av med mer kryddor. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1/2 bunt salladslök
  • 2 msk olja
  • 1 l hönsbuljong (tärning och vatten)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g risnudlar
  • 1/2 grillad kyckling
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?