Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kyckling med purjolökssås

Bjud familjen på en smarrig kycklingrätt med pasta, sockerärter och krämig purjolökssås! Kyckling med purjolökssås svänger du ihop på mindre än en halvtimme och serverar som stadig lunch eller middag. Ett underbart gott recept som säkert kan bli en ny vardagsfavorit!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2013
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 4 portioner pasta (gärna gnocchi)
  • 200 g sugarsnaps
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i sugar snaps och purjolöken när 2 minuter återstår av koktiden.
  3. Skär kycklingfilén i strimlor. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  4. Stek kycklingen i omgångar i oljan i en stekpanna ca 3 minuter.
  5. Krydda kycklingen med salt och peppar. Tillsätt vitlök, basilika, crème fraiche och 1 dl vatten. Sjud kycklingen några minuter.
  6. Blanda pastan med och kycklingen. Krydda med svartpeppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör laktosfri: använd laktosfri crème friache.
Gör mjölkproteinfri: By tut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(31)

Näringsvärde
Per portion

Energi
2120 kJ / 508 kCal
Läs mer om näringsvärden