Kyckling med coleslaw och rostad potatis

12
2
Kyckling med coleslaw och rostad potatis

Möra och otroligt saftiga, timjanskryddade kycklinglår som bryns och sedan ugnsrostas till perfektion tillsammans med klyftpotatisarna. Kvällens tillbehör är en busenkel coleslaw med krämig crème fraiche och chilisås. Den både krispiga och svalkande coleslawen passar fint ihop den varma frasiga potatisen. Garnera med röda körsbärstomater och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017

Kyckling med coleslaw och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g
fast potatis
1
röd paprika
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Kyckling

8
kycklinglår
1 msk
olja
1 tsk
timjan

Coleslaw

1 dl
crème fraiche
1 tsk
vitvinsvinäger
1 msk
chilisås
275 g
råkostsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Krydda gärna kycklingen med lite soja och timjan. Pressa lite vitlök över potatisen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Emma

2021-01-18

Jätte gott!

Marcus

2017-09-18

ugnsplåten slog ju sig utav bara fan när man la på potatisen!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2564 KJ / 611 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 49 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept