Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling i paneng curry

Hemligheten med att laga en snabb thailändsk paneng curry är att använda färdigstrimlad kyckling och en färdig grytbas. Stek kycklingfilén och minimajs. Rör i grytbasen. Din curry är klar att serveras med kokt ris och ärtskott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen och minimajsen i oljan i en stekpanna.
  3. Sänk värmen och rör i grytbasen. Låt sjuda i 5 minuter.
  4. Servera curryn med ris och ärtskott.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 125 g färsk minimajs
  • 2 tsk olja
  • 400 ml asian paneng grytbas
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3065 kJ / 735 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept