Kyckling i dillsås

5
2
Kyckling i dillsås

Klassiska smaker som dill och potatis får här sällskap av kyckling. Dillsåsen adderar krämighet till rätten och passar utmärkt ihop med kycklingfiléerna. För att få lite grönt till rätten äts den med tunt rivna morötter samt krispiga salladsblad. Smaklig måltid önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020

Kyckling i dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Sallad

1/2
påse morötter (à 500 g)
1/2
kruka grönsallad

Kyckling

4
snabbfiléer av kyckling
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
20 g
färsk dill
1 tsk
ättika (12%) eller 2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk
strösocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Blanda gärna salladen med lite olja och vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Elisa

2020-05-10

Mycket gott!

Marie

2020-04-28

Mycket gott! Kommer vi definitivt göra igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2560 KJ / 610 kCal
Fett 29 g
Salt 1 g
Kolhydrater 49 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept