UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling i dillsås

Klassiska smaker som dill och potatis får här sällskap av kyckling. Dillsåsen adderar krämighet till rätten och passar utmärkt ihop med kycklingfiléerna. För att få lite grönt till rätten äts den med tunt rivna morötter samt krispiga salladsblad. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Sallad: Skala morötterna. Hyvla eller skala långa remsor av morötterna. Plocka salladen i bitar och blanda med morötterna.
  3. Kyckling: Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Sänk värmen och rör ner grädde och mjölk i pannan. Låt sjuda ca 10 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
  5. Hacka dillen (och spara några vippor till garnering) och vänd ner i såsen. Smaka av med ättika, socker, salt och peppar.
  6. Servera kycklingen i såsen med potatis och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Blanda gärna salladen med lite olja och vinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Sallad
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1/2 kruka grönsallad
Kyckling
  • 4 snabbfiléer av kyckling
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 20 g färsk dill
  • 1 tsk ättika (12%) eller 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 2560 kJ / 610 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept