Glutenfritt kuvertbröd

Betyg 2.3 av 5.
83 personer har röstat
8
Glutenfritt kuvertbröd

Recept på ett underbart glutenfritt kuvertbröd med mycket smak. Brödet gör du av bland annat linfrön, fänkålsfrön, anisfrön, havremjöl och glutenfri mjölmix. Gott att servera som tillbehör till middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Glutenfritt kuvertbröd

Ingredienser

20 st
50 g  jäst
5 dl  mjölk eller vatten
2 msk  olja
1/2 dl  hela linfrön
1 tsk  salt
1 tsk  hela fänkålsfrön
1 tsk  hela anisfrön
3 dl  havremjöl (glutenfritt)
7 dl  ljus, glutenfri mjölmix (7 dl motsvarar ca 450 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj havredryck, vatten eller laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj havredryck eller vatten.

Gör så här

Tips

Gör eget havremjöl Havremjöl gör du enkelt genom att mixa havregryn i en matberedare till fint pulver. Havre är egentligen ett glutenfritt sädesslag men kan ha ”smittats” med gluten vid odling och hantering. Välj därför havregryn av ”ren havre” om du vill vara säker på att få ett glutenfritt havremjöl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
83 personer har röstat

Kommentarer

God smak m så otroligt kladdig m den mängd mjöl s angavs. Fick ta mkt mer för att överhuvudtaget kunna forma några bullar

Elisabeth

2023-02-10

Nu har jag gjort de här kuvertbröden två gånger men lyckas inte med att få de att jäsa tillräckligt. Det blir hårda små bullar som jag skulle vilja mkt fluffigare. Smaken finns där men inte resten.

Astrid

2023-01-24

Lät brödet kalljäsa över natten, blev utmärkt konsistens med lite havremjöl på händerna att forma frallor med. Bytte ut brödkryddorna i receptet till 2 krm kummin. Mycket gott bröd!

Ingrid

2019-11-16

Testa liknande recept

Glutenfritt bröd med rotselleri
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrefrallor med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosvåfflor
Betyg 2.5 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfria våfflor
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckemix
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjukt tunnbröd
Betyg 4.2 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga