Kuvertbröd

77
6
Kuvertbröd

Recept på ett underbart glutenfritt kuvertbröd med mycket smak. Brödet gör du av bland annat linfrön, fänkålsfrön, anisfrön, havremjöl och glutenfri mjölmix. Gott att servera som tillbehör till middagen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Kuvertbröd

Ingredienser

20 st
50 g
jäst
5 dl
mjölk eller vatten
2 msk
olja
1/2 dl
hela linfrön
1 tsk
salt
1 tsk
hela fänkålsfrön
1 tsk
hela anisfrön
3 dl
havremjöl (glutenfritt)
7 dl
ljus, glutenfri mjölmix (7 dl motsvarar ca 450 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj havredryck, vatten eller laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj havredryck eller vatten.

Gör så här

Tips

Gör eget havremjöl Havremjöl gör du enkelt genom att mixa havregryn i en matberedare till fint pulver. Havre är egentligen ett glutenfritt sädesslag men kan ha ”smittats” med gluten vid odling och hantering. Välj därför havregryn av ”ren havre” om du vill vara säker på att få ett glutenfritt havremjöl.

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Ingrid

2019-11-16

Lät brödet kalljäsa över natten, blev utmärkt konsistens med lite havremjöl på händerna att forma frallor med. Bytte ut brödkryddorna i receptet till 2 krm kummin. Mycket gott bröd!

Redaktionen

2017-06-20

Hej Simone! Du har helt rätt och vi har nu uppdaterat receptet. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle

Simone

2017-06-12

Ser gott ut! De ska jag prova. Men de är fel att skriva att detta receptet är glutenfritt.. havre räknas inte som glutenfritt så havredrycken är med andra ord gluten fri. Man kan ju äta havre men då ska det inte har odlats någonting annat av sädesslagen på den marken på 10-15 år. Havren som är godkänd fri från gluten syns på de märket som står för glutenfritt. Jag tänkte prova med mandeldrycken iställe.

Testa liknande recept