Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kuvertbröd

Du imponerar garanterat extra på middagsbjudningen om du bakat dessa frasiga kuvertbröd! Det tar bara cirka en timme och det blir riktigt snyggt om du lägger ut ett bröd på varje tallrik i dukningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 22 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman nästan allt vetemjöl, matfett, socker och salt till en smulig massa i en bunke. Lös upp jästen i mjölken och vispa ner ägget. Tillsätt detta i mjölblandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Tag upp degen på en mjölad bänk och arbeta ihop degen med resterande vetemjöl. Dela den i två delar (per sats om 22 bröd.)
  3. Kavla ut varje del till en platta ca 24x45 cm. Skär 6 remsor som är ca 4 cm breda. Pensla smält matfett på remsorna. Lägg dem på varandra och skär i 10-12 bitar. Ställ dem i små aluminiumformar med snittytan uppåt. Sätt formarna på en plåt. Låt bröden jäsa övertäckta med bakduk till knapp dubbel storlek.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Låt bröden kallna på galler.

Ingredienser

Portioner: 22 st
  • 8 1/2 dl vetemjöl (8 1/2 dl mjöl motsvarar ca 500 g)
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 ägg
  • 50 g smör eller margarin (att smälta)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer