Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kryddig pasta med salsicca

Avnjut ett lättlagat recept där kryddig pasta får sällskap av en salsiccia. För att få till den smakrika pastan förbereds en röra där tapenade, vitlök, paprika och chili blandas med den nykokta och rykande heta pastan. Avnjut med den perfekt steka korven och så lite rivig ruccola, smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek korven i olja i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då.
  3. Blanda tapenade, olivolja och chilipulver i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna.
  4. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och tärna paprikan och rör ner i bunken.
  5. Blanda ruccola och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  6. Häll av pastan och blanda med tomatröran. Servera med korven och ruccolan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 2 förp färsk salsiccia (à 300 g)
  • 1 tsk olja
  • 2 msk tapenad soltorkade tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 röd paprika
  • 65 g ruccola
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3130 kJ / 750 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB