Kryddig äppelchutney | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddig äppelchutney

Smakrik och fyllig chutney av äpplen, lime, russin, lök och smakhöjare som ingefära och kajennpeppar. Förvara denna goda och kryddiga äppelchutney i glasburk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, klyfta och kärna ur äpplena. Borsta limen i varmt vatten. Halvera och skiva limen tunt. Skala och hacka den gula löken och vitlöken.
  2. Lägg alltsammans i en gryta. Tillsätt vinägern. Koka upp och sjud utan lock ca 15 min.
  3. Tillsätt brun farin, russin, ingefära, salt och kajennpeppar. Låt koka utan lock ytterligare 15 min eller tills massan är "marmeladtjock".
  4. Häll upp chutneyn på varma väl rengjorda glasburkar. Tillslut dem omedelbart med lock. Låt kallna.
  5. Chutneyn är färdig att äta efter ca 2 veckor. Håller sig 3-6 månader.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 l
  • 1 1/2 kg fasta sommaräpplen
  • 2 lime
  • 4 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl rödvinsvinäger
  • 8 dl Brun Farin
  • 1 dl russin
  • 3 msk malen ingefära
  • 2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan