Kryddig äppelchutney
God chutney som inte bara passar till indisk mat, utmärkt till många kött- och fiskrätter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 dl
6 torkade aprikoser
4 röda äpplen
1 rödlök
1 msk olja
1 dl rårörsocker
1/2 dl honung
2 msk finhackad ingefära
2 skivor citroner med skal skurna i bitar
3 msk färskpressad citronjuice
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk gurkmeja
1 krm kajennpeppar
1 krm salt
1 krm kryddnejlika
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Om man inte äter upp chutneyn inom en vecka och vill förlänga hållbarheten kan man tillsätta 1/2 dl äppelcidervinäger som får koka med.
Har du lagat receptet?
Kommentarer