UNDER 45 MIN | Medel

Krossad aspargespotatis med anjovis och gräddfil

Krossad aspargespotatis med anjovis och gräddfil är en smakrik potatisrätt som smakar traditionellt men snarare tillagas något okonventionellt. Aspargespotatisens distinkta smak och fasta form är perfekt att krossa som i detta recept.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Ånga av potatisen.
  2. Skala och hacka rödlöken fint. Skär ansjovisen i grova bitar. Spara ansjovisspadet.
  3. Krossa potatisen med en träslev tillsammans med gräddfil, rödlök, ansjovis och ansjovisspadet. Smaka av med peppar. 
  4. Skär dillen grovt. Vänd ner dill och spenat i potatisen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Denna potatis passar bra till halstrad röding eller ugnsbakad torskrygg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna aspargespotatis)
  • salt
  • 1 rödlök
  • 1 förp ansjovis (à 100 g)
  • 3 dl gräddfil
  • svartpeppar
  • 1 kruka dill
  • 65 g babyspenat

Näringsvärde
Per portion

Energi 1299 kJ / 311 kCal