Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Kronärtskockskräm

En festlig kräm på inlagd kronärtskocka på burk blir ett milt och mångsidigt tillbehör med ren smak av kronärtskocka. Inte minst till charkbrickan, eller som ”spread” på knapriga kex och crostini. Eller som dipp till krispiga grönsaksstavar!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och mixa kronärtskockshjärtan med vitlöken med en stavmixer eller en liten matberedare till en slät kräm. Tillsätt rapsolja och olivolja i en tunn stråle.
  2. Mixa ytterligare en stund. Krydda med salt och nymalen peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 949 kJ / 227 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept