Krispig mörk chokladtryffel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krispig mörk chokladtryffel

Vem har sagt att chokladtryfflar bara går att köpa i affären? Detta recept är väl värt att prova! Mörk choklad ger den goda kakaosmaken och krispigheten kommer från finhackad daimchoklad. Gudomligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll grädde och konjak i en kastrull. Koka, ta bort från värmen och lägg i smulad Daim. Lägg i hälften av den mörka chokladen och rör på svag värme tills den har smält.
  2. Kyl i vattenbad. Låt stå svalt, dock ej i kyl, över natten.
  3. Rulla kulor av chokladen.
  4. Smält resterande choklad i vattenbad. Doppa de mörka chokladkulorna i chokladen och lägg dem svalt.
  5. Rulla gärna chokladkulorna i kakaopulver.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak av en enklare sort (kan uteslutas)
  • 400 g mörk choklad med hög kakaohalt
  • 1 st finhackad daim chokladkaka (à 56 g)
  • ev kakao att rulla i
Lägg till i inköpslistan