Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig svampsoppa

Vad passar bättre till kvällsmat en kall höstkväll än en riktigt varm och krämig svampsoppa! Soppan är riktigt läcker och serverar du den tillsammans med en smörgås så blir du garanterat mätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär champinjonerna i 3-4 mm tjocka skivor. Fräs dem försiktigt i smör i en rymlig, tjockbottnad kastrull.
  2. Häll på grädde, portvin och kycklingfond. Låt koka i ca 10 minuter, rör om några gånger.
  3. Rör ner mjölken. Koka upp och smaksätt med vitpeppar och ev salt. Varmhåll till servering.
  4. Vispa ner crème fraichen precis före servering så att soppan blir skummig.
  5. Häll upp i varma soppskålar. Garnera med en klick vispad crème fraiche eller matlagningsyoughurt och laxrom.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt ev med lite dijonsenap och finhackad lök.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt ev med lite dijonsenap och finhackad lök.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g färska champinjoner
  • smör till stekning
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl portvin
  • 3/4 dl kycklingfond
  • 2 dl mjölk
  • vitpeppar
  • ev salt
  • 2 dl crème fraiche
Tillbehör
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 60 g laxrom
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer