Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig svamppasta med ruccola ”tapenade”

Den här rätten görs med en sås av ägg och parmesan som blandas med lökfräst svamp. Resultaten blir en krämig pastarätt som toppas med en tapenade gjord på ruccola och parmesan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spar 1 1/2 dl pastavatten (för 4 port).
  2. Skala och finhacka löken. Stek den frysta svampen utan matfett och låt vattnet koka in. Ringla över olivoljan och lägg i matfettet och lökhacket. Stek tills svampen fått färg och löken är mjuk. Krydda med salt och peppar.
  3. Ruccolatapenade: Hacka oliverna och hälften av ruccolasalladen. Skala och pressa vitlöken och blanda den med oliv- och ruccolatapenaden.
  4. Skilj äggulan från vitan. Vispa upp äggulorna i en bunke. Rör ner hälften av osten.
  5. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner pastavattnet, äggblandningen och svampfräset. Blanda samman och värm till en krämig pasta. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med tapenaden servera med den resterande ruccolan och parmesanen.

För alla

Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, uteslut parmesanosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 1 gul lök
  • 450 g svampmix
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt (till svamp- och lökfräset)
  • 1 krm peppar (till svamp- och lökfräset)
  • 3 ägg
  • 50 g parmesanost
Ruccolatapenade
  • 1 dl svarta, urkärnade oliver
  • 65 g ruccola
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2307 kJ / 552 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept