Krämig spagetti med röda linser och rostad mandel

6
3
Krämig spagetti med röda linser och rostad mandel

En lakto-vegetarisk pastarätt med en krämig sås gjord på röda linser, grädde och tomater. Hackad rostad mandel tillför krisp och gör rätten komplett!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Krämig spagetti med röda linser och rostad mandel

Ingredienser

4 portioner
4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 350 g)
1/3 sats färdig tomatsallad med rostade tomater (se länk i steg 2)
4 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl torkade röda linser
1 tsk salt
ev 1 msk sambal oelek
1 dl mandel
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersätttningsprodukt.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Inga

2019-04-02

Och grädden kan enkelt bytas mot havregrädde.

Inga

2019-04-02

Gott! Och mer klimatsmart om mandeln byts ut mot sesamfrön som får mandelsmak när de rostats i torr stekpanna.

Johanna

2019-03-28

Väldigt god rätt men vill man spara och värma blir rödlöken väldigt tråkig. Skulle kunna bytas mot t ex silver- eller schalottenlök.