Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Krämig spagetti med röda linser och rostad mandel

En lakto-vegetarisk pastarätt med en krämig sås gjord på röda linser, grädde och tomater. Hackad rostad mandel tillför krisp och gör rätten komplett!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla de rostade tomaterna och löken från Tomatsalladen.
  3. Mät upp vatten, grädde, linser, salt och ev sambal oelek i en kastrull. Tillsätt tomater och lök och koka ca 15 min. Rör då och då.
  4. Rosta mandeln på medelvärme i en torr stekpanna. Hacka den grovt.
  5. Vänd ihop pasta och sås. Servera med ruccola och mandel.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersätttningsprodukt.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 350 g)
  • 1/3 sats färdig tomatsallad med rostade tomater (se länk i steg 2)
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl torkade röda linser
  • 1 tsk salt
  • ev 1 msk sambal oelek
  • 1 dl mandel
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer