Krämig pasta med halloumi och tomat

50
4
Krämig pasta med halloumi och tomat

Här är en snabblagad middagsrätt med gyllenstekt halloumi och pasta smaksatt med en krämig basilikapesto. Den salta halloumin gifter sig fint med de krispiga haricot versten och de mjälla babyspenatbladen. Garnera med röda små körsbärstomater så är middagen komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Krämig pasta med halloumi och tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spirali)
150 g
haricots verts
250 g
körsbärstomater
400 g
halloumi
1 msk
olja
1 dl
vatten
130 g
pesto basilika
-
salt och peppar
65 g
babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Ronja

10/20/2017

Det var väldigt gott. Vi glömde dock köpa pesto basilika, så vi körde med Turkisk yoghurt istället. Blev krämig & god ändå.

Anne

9/9/2017

Riktigt gott!

Therese

6/6/2017

pressade på lite citron med, blev supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3236 KJ / 773 kCal
Fett 44 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 58 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept