Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Krämig pasta med halloumi och tomat

Här är en snabblagad middagsrätt med gyllenstekt halloumi och pasta smaksatt med en krämig basilikapesto. Den salta halloumin gifter sig fint med de krispiga haricot versten och de mjälla babyspenatbladen. Garnera med röda små körsbärstomater så är middagen komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa bönorna och koka dem med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
  2. Dela tomaterna i halvor.
  3. Tärna och stek halloumin i oljan i en stekpanna. Lyft upp på en tallrik.
  4. Blanda vatten och pesto i stekpannan och koka upp.  Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda pastan med såsen och toppa med halloumi, tomater och spenat. Krydda gärna med lite extra peppar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spirali)
  • 150 g haricots verts
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g halloumiost
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 130 g pesto basilika
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3236 kJ / 773 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept