Krämig kycklinggryta med soltorkad tomat

292
44
Krämig kycklinggryta med soltorkad tomat

En superenkel kycklinggryta som går fort att tillaga. Stek kycklingen tills den har en perfekt innertemperatur, tillsätt crème fraiche, buljong och soltorkade tomater för att få den mumsiga smaken. Servera kycklinggrytan med ris och sockerärter. Vóila!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Krämig kycklinggryta med soltorkad tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 dl
crème fraiche (gärna feta/tomat)
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
burk soltorkade tomater (à 200 g)
150 g
sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche med tomatsmak.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med tomatpuré.

Gör så här

Tips

Timjan, vitlök eller rivet citronskal är gott som extra smak i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

292

Kommentarer

Leif

2/3/2021

Väldigt uppskattat av barnen och vuxna. Gjorde som Marina föreslog och strödde fetaost över 👍. Det här blir fler gånger.

Susanne

1/21/2021

Jätte god mat!

Marina

1/9/2021

Toppengoda smaker tillsammans! Extra gott att lägga i fetaost på slutet eller "strö över" osten när man ska äta/servera./Marina

Näringsvärde per portion

Energi 2604 KJ / 623 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 53 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept