Krämig kronärtskockspasta med bresaola

5
0
Krämig kronärtskockspasta med bresaola

Bjud på en härligt krämig kronärtskockspasta med bresaola. Rätten är fylld med smarriga grönsaker som kastanjechampionjoner och kronärtskocksbottnar och krämigheten kommer från en ljuvlig kronärtskockscrème. Toppa pastan med bresaola och röd mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016

Krämig kronärtskockspasta med bresaola

Ingredienser

4 portioner
250 g
kastanjechampinjoner
1
rödlök
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
1
vitlöksklyfta
4
port spaghetti
1
burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
1
burk kronärtskockscrème (à 130 g)
1 dl
mjölk
2
förp bresaola (à 70 g)
65 g
röd mangold

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite vitt matlagningsvin eller lite mortlade fänkålsfrön.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2160 KJ / 518 kCal
Fett 17.1 g
Salt 3.68 g
Kolhydrater 62.7 g
Protein 24.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept