Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Krämig fiskgryta med saffran

En rätt som är både god att äta som den är och fin att titta på! Saffran ger en gyllene färg till måltiden, och passar utmärkt ihop med morötter, dill och laxfilén. Häll grytan ovan på ett ristäcke, och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skiva morötterna i slantar, skär laxen i tärningar och hacka dillen.
  3. Koka upp pastasås, grädde, morötter och saffran i en kastrull. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  4. Lägg i fisktärningarna, sjud under lock någon minut.
  5. Rör försiktigt ner dillen i grytan.
  6. Servera fiskgrytan med riset.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 200 g snackmorötter
  • 250 g färsk laxfilé
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 390 g pastasås chili
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 g saffran
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2958 kJ / 707 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer