Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kräftströmming

Aptitliga strömmingsrulader tillagade i ugnen med en sås gjord på tomater, dill och schalottenlök. Servera gärna kräftströmmingen tillsammans med kokt potatis och en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och tärna tomaterna. Lägg dem i en kastrull tillsammans med olja, citronskal, dillfrö och finhackad lök. Koka på svag värme ca 5 min. Krydda med salt och peppar.
  2. Skölj strömmingsfiléerna och låt dem rinna av väl. Salta filéerna och rulla ihop dem med köttsidan utåt. Lägg dem tätt i en panna eller ugnssäker form. Strö på dill och häll över tomaterna.
  3. Täck strömmingen med lock eller folie. Koka på spisen ca 15 min eller ställ in formen mitt i ugnen i 200ºC, ca 20 min.
  4. Servera kräftströmmingen kall eller varm med kokt potatis och sallad. En klick gräddfil är gott på den kalla strömmingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 tomater
  • 2 msk rapsolja
  • rivet skal av 1/2 tvättad citron
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 schalottenlök
  • salt och peppar
  • 600 g strömmingsfilé eller hel strömming (600 g filéer motsvarar 1 kg hel)
  • 1 tsk salt till filéerna
  • 1 dl finhackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden