Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Kräftsoppa

Sagolik kräftsoppa lagad från grunden. Ta dig tid att laga denna superba kräftsoppa med smak av kräftor, räkor, palsternacka och schalottenlök. Servera skaldjuren i soppan eller använd dem till kryddosttoasten.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skala kräftorna och räkorna. Skala och hacka löken. Skala och fintärna palsternackorna.
  2. Krossa kräftskalen grovt med t ex en träslev i en kastrull. Fräs kräftskal, räkskal, palsternacka och lök i 10 minuter i smöret i en stor gryta.
  3. Tillsätt fond, vatten, kräftspadet och dillstjälkarna. Koka upp och sjud i 15 minuter.
  4. Sila bort skalen. Häll tillbaka spadet i grytan. Tillsätt grädde och crème fraiche, koka upp och sjud 10-15 minuter. Smaka av med kajennpeppar. Lägg de skalade kräftorna och räkorna i soppan eller använd dem till toastreceptet.


För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mellangrädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mellangrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 paket frysta kräftor (à 1 kg)
  • 2 dl spad från kräftorna
  • 500 g räkor med skal
  • 5 schalottenlökar
  • 2 palsternackor
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl konc hummerfond
  • 7 dl vatten
  • 3 stjälkar av krondill
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1130 kJ / 270 kCal
Läs mer om näringsvärden