Köttfärssås med tagliatelle och broccoli
Vem kan motstå en mustig och mättande köttfärssås med nykokt al dente tagliatelle? Det är just vad kvällens middag bjuder på. Den klassiska köttfärssåsen piffas till av en umamirik tomatpesto och aromatisk timjan. Servera allt med broccoli och avnjut med något gott att dricka till. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 tsk timjan
500 g krossade tomater
1 msk balsamvinäger
2 msk tomatpesto
1 dl vatten
4 port pasta (gärna tagliatelle)
250 g broccoli
För alla
Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Stek små buketter av broccolin i lite olivolja istället för att
koka den. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2447 KJ / 585 kCal
Fett21 g
Salt2.21 g
Kolhydrater58 g
Protein37 g
Kommentar
Kul att testa andra varianter än sin egen köttfärssås. Mycket god blev Den!
Maria
2017-09-08