Köttfärssås med tagliatelle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärssås med tagliatelle

Vem kan motstå en mustig och mättande köttfärssås med nykokt al dente tagliatelle? Det är just vad kvällens middag bjuder på. Den klassiska köttfärssåsen piffas till av en umamirik tomatpesto och aromatisk timjan. Servera allt med broccoli och avnjut med något gott att dricka till. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter.
  3. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Tillsätt timjan, krossade tomater, balsamvinäger, tomatpesto och vatten.
  4. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär broccolin i buketter och skiva stammen och låt koka med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
  7. Servera köttfärssåsen med tagliatelle och broccoli.

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Stek små buketter av broccolin i lite olivolja istället för att koka den. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpesto
  • 1 dl vatten
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2447 kJ / 585 kCal