Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärssås med tagliatelle

Köttfärssås med tagliatelle är en trevlig variant på klassisk köttfärssås med smakfulla ingredienser som nötfärs, lök, morot, tomatpuré, krossade tomater med basilika, kycklingbuljong och soja. Rätten är både lätt- och snabblagad och serveras tillsammans med nykokt pasta (gärna tagliatelle) och rivig ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök och riv moroten fint.
  2. Bryn färsen i oljan. Tillsätt lök, vitlök, morot och tomatpuré mot slutet och bryn ytterligare någon minut.
  3. Blanda ner ketchup, tomatkross, vatten, smulad buljongtärning och soja. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera köttfärssåsen med pasta och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl ketchup eller chilisås
  • 390 g krossade tomater med basilika
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2437 kJ / 583 kCal