Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Köttfärssås med spaghetti

Köttfärssås med spaghetti, en klassisk favorit som är lätt att älska. Purjolök och färs steks ihop i en het panna. För att få till krämigheten adderas den fantastiska pastasåsen med smak av mascarpone. Oregano höjer aromerna i denna rätt. Avnjut tillsammans med nykokt pasta och rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan på spisen.
  2. Ansa och skiva purjolök. Stek färs och purjolök i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. 
  3. Tillsätt pastasås, vatten och oregano. Låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Koka pastan.
  5. Blanda rucola med vinäger och olivolja. Salta och peppra.
  6. Servera pastan med köttfärssås och rucola.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 420 g pastasås (mascarpone)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 4 port spaghetti
  • 65 g ruccola
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2085 kJ / 500 kCal