Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärspaj

Den här pajen har fyllts med en köttfärssås med chilisting. När den står i ugnen blandar du enkelt ihop salladen av tomater och ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 1, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Pajdeg: Smält matfettet och låt det svalna. Blanda matfettet med crème fraiche, mjöl och salt till en smulig deg.
  3. Fyllning: Skala och skiva löken tunt. Stek lök och köttfärs i matfettet. Rör ner pastasåsen och koka upp. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll köttfärssåsen i en pajform och toppa med pajdegssmulorna.
  5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Till servering: Servera pajen med tomater och rucola.

För alla

Innehåller gluten, fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj mjölkproteinfritt margarin istället för smör. Byt ut nötfärs till blandfärs/kycklingfärs. Detta leder till halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
Fyllning
  • 1 rödlök
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 förp pastasås chili (à 390 g)
  • 1 tsk salt
Till servering
  • 1 dl strimlade soltorkad tomat
  • 65 g ruccola
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3077 kJ / 737 kCal