Köttfärspaj med smak av chili
Den här pajen har fyllts med en köttfärssås med chilisting. När den står i ugnen blandar du enkelt ihop salladen av tomater och ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
50 g smör eller margarin
1/2 dl lätt crème fraiche
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
1 rödlök
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
1 förp pastasås chili (à 390 g)
1 tsk salt
Till servering
1 dl strimlade soltorkad tomat
65 g rucola
1 krm peppar
För alla
Innehåller gluten, fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj mjölkproteinfritt margarin istället för smör. Byt ut nötfärs till blandfärs/kycklingfärs. Detta leder till halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3077 KJ / 737 kCal
Fett34.4 g
Kolhydrater66.5 g
Protein35.5 g
Kommentarer
En buljongtärning, lite oregano och timjan i köttfärsen. 👌🏻
Emelie
2021-02-11Jättegod och enkel paj! Snabb att göra och perfekt till matlåda om det blir något över. Jag använder blandfärs och har riven ost innan jag sätter in den i ugnen. Serverar med creme fraiche och en grönsallad.
Anna-lena
2019-05-01Blev gott med lite chilismak, hade ost på toppen och det är att rekommendera!
Victoria
2019-03-28