Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärsgulasch

Bjud familjen på härlig och smakrik köttfärsgulasch. Bryn färsen och tillsätt vitlök, tomatpuré och kummin för att få extra god smak. Koka sedan ihop med de krossade tomaterna. Servera med nykokt ris, paprika och toppa slutligen med färsk persilja!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryn lök och färs i oljan i en gryta.
  3. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpuré tillsammans med mortlad kummin och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  5. Servera gulaschen med ris, paprika och crème fraiche och strö på persilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaka gärna av crème fraichen med vitlök och låt paprikabitarna koka med färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 dl hackad gul lök
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk hel kummin
  • 500 g krossade tomater
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask, färsk persilja (à 20 g)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2904 kJ / 693 kCal