Köttfärsgulasch

22
1
Köttfärsgulasch

Bjud familjen på härlig och smakrik köttfärsgulasch. Bryn färsen och tillsätt vitlök, tomatpuré och kummin för att få extra god smak. Koka sedan ihop med de krossade tomaterna. Servera med nykokt ris, paprika och toppa slutligen med färsk persilja!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Köttfärsgulasch

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1 dl
hackad gul lök
ca 500 g
blandfärs
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
1/2 tsk
hel kummin
500 g
krossade tomater
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt
-
peppar
1/2
ask, färsk persilja (à 20 g)
1
gul paprika
1
röd paprika
2 dl
crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av crème fraichen med vitlök och låt paprikabitarna koka med färsen.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Sofia

2018-02-28

Jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 2904 KJ / 693 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept