Köttfärsgulasch

32
1
Köttfärsgulasch

En välsmakande köttfärsgulasch passar hösten till och även fast du gör den från grunden så är det en snabblagad rätt. Servera med nykokt ris, fräsch paprika och crème fraiche och du har en rätt som värmer hela familjen. Strössla över lite färsk persilja och du är hemma.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Köttfärsgulasch

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
ca 500 g
blandfärs
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
1/2 tsk
hel kummin
500 g
krossade tomater
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt
-
peppar
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
2
gula paprikor
2 dl
crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av gulaschen med 1/2 tsk chilipulver (för 4 port) och låt paprikabitarna koka med färsen.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentar

Maria

2017-09-27

Gott och enkelt. Kan med fördel sätta i mer chilipulver.

Näringsvärde per portion

Energi 2931 KJ / 700 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept