Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärsgulasch

En välsmakande köttfärsgulasch passar hösten till och även fast du gör den från grunden så är det en snabblagad rätt. Servera med nykokt ris, fräsch paprika och crème fraiche och du har en rätt som värmer hela familjen. Strössla över lite färsk persilja och du är hemma.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Bryn lök och färs i oljan i en gryta.
  4. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpuré tillsammans med mortlad kummin och fräs ytterligare någon minut.
  5. Tillsätt tomatkross och buljong och låt koka ca 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Hacka persiljan. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  8. Servera gulaschen med ris, paprika och crème fraiche och strö över persilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaka gärna av gulaschen med 1/2 tsk chilipulver (för 4 port) och låt paprikabitarna koka med färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk hel kummin
  • 500 g krossade tomater
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 gula paprikor
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2931 kJ / 700 kCal