Köttfärsgulasch

27
2
Köttfärsgulasch

En mustig, snabblagad gulasch som smakar som ett ljuvligt långkok och som mättar både stora och små. Köttfärsen bryns och får sedan puttra med söt röd paprika, mild rödlök, vitlök och de smakrika kryddorna. Servera den väldoftande köttfärsgulaschen med krispiga morotsstavar, en klick svalkande crème fraiche och fluffigt ris. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017

Köttfärsgulasch

Ingredienser

4 portioner
1
röd paprika
1
grön paprika
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
ca 500 g
nötfärs
1 msk
olja
1 tsk
kummin
1 msk
paprikapulver
2 msk
tomatpuré
3 dl
vatten
1
köttbuljongtärning eller fond
390 g
krossade tomater
2
lagerblad
-
salt och peppar
4
port ris
3
morötter
2 dl
crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna gulaschen med 2 krm cayennepeppar (för 4 port) för en lite tuffare smak.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Marie

2018-08-20

Vilken kummin är det? Vanlig kummin som vi här i sverige använder till bla bröd, eller spiskummin?

Redaktionen ICAse

2018-08-27

Hej! Vanlig kummin gäller här, om det gäller spiskummin så skriver vi ut det. Hälsningar Michelle

Anneli

2017-02-21

God rätt som kan hottas upp med lite sambal eller tabasco (om man inte har känsliga barn... eller partner... förståss)

Näringsvärde per portion

Energi 3050 KJ / 729 kCal
Fett 40 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept