Köttfärsgulasch | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärsgulasch

Gulaschen är en gammal favorit med anor från Ungern. Denna köttgrytan gör du på nolltid, tack vare köttfärsen. Med potatis, paprika, krossade tomater och buljong gör du snabbt en bra grytbas. Krydda grytan med bland annat kummin, vitlök, persilja och lagerblad. Smakrikt och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen.
  3. Stek färsen i oljan i en stor kastrull tillsammans med kummin och paprikapulver. Rör ner paprika, lök, vitlök och tomatpuré och låt det steka med en stund.
  4. Tillsätt buljongen och tomaterna, krydda med persilja, lagerblad, salt och peppar. Vänd ner potatisen och låt allt koka ca 15 minuter.
  5. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera gulaschen med baguette.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g baguetter
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 bakpotatisar
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl köttbuljongtärning (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk persilja
  • 2 lagerblad
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2369 kJ / 566 kCal