Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsgratäng

En imponerande och matig köttfärsgratäng som med hjälp av potatis, lök, nötfärs, tomater, blomkål och riven ost blir till en rejäl middagsrätt för hela familjen. Ett riktigt höjdarrecept som både vuxna och barn älskar. Låt er väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs den gula löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Fräs ytterligare några minuter. Ta av stekpannan från plattan och rör ner vattnet.
  5. Blanda färsen med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar (för 4 port). Rör ner soja, timjan, lök och spadet från stekpannan och platta ut färsen i en smord ugnssäker form.
  6. Skiva tomaterna och lägg på färsen. Strö över osten.
  7. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.
  8. Ansa och skär blomkålen i buketter, koka dem mjuka i saltat vatten.
  9. Häll av vattnet från blomkålen och rör i persiljan. Krydda med salt och peppar.
  10. Servera färsen till den kokta potatisen och blomkålen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
  • ca 500 g nötfärs
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk soja
  • 1/2 msk timjan
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 2 tomater
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2057 kJ / 493 kCal