Köttfärs- och squashgratäng

70
21
Köttfärs- och squashgratäng

Mättande och god köttfärs- och squashgratäng som du tillagar på mindre än 45 minuter. Ingredienser som basilika, squash, nötfärs, tomater och lök ger denna gratäng en fyllig och lantlig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000

Köttfärs- och squashgratäng

Ingredienser

4 portioner
2 msk olja
1 gul lök
400 g köttfärs
1 msk hackad basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 squash (2 squash motsvarar ca 500 g)
1 dl riven ost

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Servera gärna gratängen med bröd och ev potatis.

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Maria

2022-05-04

Enkel och mycket god rätt.

Håkan

2022-04-20

Jättegott och enkelt att laga. Kompletterade med vitlök och sambal oelek.

Birgitta

2022-03-20

Sååå god…hade även i röda linser sambal oelek och aromat!

Näringsvärde per portion

Energi 1494 KJ / 356 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden