Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärs- och squashgratäng

Mättande och god köttfärs- och squashgratäng som du tillagar på mindre än 45 minuter. Ingredienser som basilika, squash, nötfärs, tomater och lök ger denna gratäng en fyllig och lantlig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, hacka och fräs löken med olja i en panna några minuter. Häll i köttfärsen, smula sönder den med en trägaffel och låt den bryna lätt.
  3. Krydda med basilika, salt och peppar. Häll över tomatkrosset och låt småkoka i 10 minuter.
  4. Skölj och skiva squashen på längden. Använd gärna osthyvel så de blir tunna. Smörj en ungssäker form lätt. Varva skivorna och köttfärsröran i formen. Översta lagret skall vara squash.
  5. Strö över osten. Ställ in formen i ugn i ca 20 minuter. Servera gratängen med bröd och ev kokt potatis för den mycket hungrige.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 squash (2 squash motsvarar ca 500 g)
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan