Klassiska köttbullar
Svensk klassiker nummer ett! Alla älskar vi köttbullar och de passar till allt från middag till aptitretare! Lätta att variera med kryddor och olika tillbehör. Favoritrecept!
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl mjölk
5 msk ströbröd
500 g nöt- eller blandfärs
1/2 gul lök (skalad och riven)
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk socker
smör eller margarin
Serveringsförslag
kokt potatis eller potatismos
lingonsylt
pressgurka
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Näringsvärdet är beräknat inklusive potatismos, lingonsylt och pressgurka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 678 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g
Kommentarer
Jättebra recept, ungarna älskar dom. Jag brukar baka dom i ugnen på 200⁰ tills dom är gyllenbruna, sedan steker jag dom. Funkar bra.
Hans
2024-03-14Jag lade till 1 tsk extra salt och lite mera kryddor. Lät allt stå en stund innan jag rullade och stekte. Blev perfekta saftiga goda bullar. Steker dessutom alltid i mors gamla instekta gjutjärnspanna. Majlis
Maj-lis
2024-03-04Säkert ett jättebra grundrecept, men som fler här nämner behövs större mängd salt och kryddor. 24 gram salt är lagom för 1kg färs, och för detta recept som består av hälften skulle det alltså bli 12g salt, eller nästan 2tsk. Då kommer det absolut inte att bli för salt, utan precis lagom.
Jonas
2024-01-31