Klassiska köttbullar

Betyg 4 av 5.
1054 personer har röstat
102
Klassiska köttbullar

Svensk klassiker nummer ett! Alla älskar vi köttbullar och de passar till allt från middag till aptitretare! Lätta att variera med kryddor och olika tillbehör. Favoritrecept!

Klassiska köttbullar

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  mjölk
5 msk  ströbröd
500 g  nöt- eller blandfärs
1/2   gul lök (skalad och riven)
1   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1/2 tsk  socker
smör eller margarin

Serveringsförslag

kokt potatis eller potatismos
lingonsylt
pressgurka

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Näringsvärdet är beräknat inklusive potatismos, lingonsylt och pressgurka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1054 personer har röstat

Kommentarer

Jättebra recept, ungarna älskar dom. Jag brukar baka dom i ugnen på 200⁰ tills dom är gyllenbruna, sedan steker jag dom. Funkar bra.

Hans

2024-03-14

Jag lade till 1 tsk extra salt och lite mera kryddor. Lät allt stå en stund innan jag rullade och stekte. Blev perfekta saftiga goda bullar. Steker dessutom alltid i mors gamla instekta gjutjärnspanna. Majlis

Maj-lis

2024-03-04

Säkert ett jättebra grundrecept, men som fler här nämner behövs större mängd salt och kryddor. 24 gram salt är lagom för 1kg färs, och för detta recept som består av hälften skulle det alltså bli 12g salt, eller nästan 2tsk. Då kommer det absolut inte att bli för salt, utan precis lagom.

Jonas

2024-01-31

Näringsvärde per portion

Energi2838 KJ / 678 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Blomkålsköttbullar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisplättar med rårörda lingon
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kristins köttbullar med trattkantareller
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Porterstek
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytstek
Betyg 3 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga