Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar med asiatisk slaw

Ett enkelt och matigt recept på köttbullar och asiatisk slaw. Du gör det av wokgrönsaker, köttbullar, söt sojasås och ingefära. Servera med en sked krämig matlagningsyoghurt, bröd och en fräsch sallad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek grönsakerna i olja. Häll på vinäger, ketjap manis och ingefära. Koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek köttbullarna.
  3. Servera grönsakerna till köttbullarna och toppa ev. med en stor sked matlagningsyoghurt. Bröd, sallad och frukt kompletterar måltiden.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullar och ketjap manis. Rätten är i övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse färska eller frysta wokgrönsaker (à ca 900 g)
  • 500 g färdiga köttbullar
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk ketjap manis (söt sojasås)
  • 1 msk färsk skivad ingefära
  • olja för stekning, välj gärna rapsolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?