Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar

Snabblagade köttbullar utan mjölk, ägg, soja, gluten och vete. Den härliga smaken får du av kryddpeppar och torkad oregano som blandas ner i smeten före du formar och steker små köttbullar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa de kokta potatisarna.
  2. Tillsätt salt och kryddor och blanda väl.
  3. Blanda in köttfärsen, lite i taget, tills den är helt blandad med potatisen.
  4. Trilla små runda köttbullar och lägg på en skärbräda.
  5. Stek i rapsolja eller mjölk- och sojafritt flytande margarin.

För alla

Fri från mjölk, ägg, soja, gluten och vete.

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 2 kokta potatisar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 2 tsk smulad, torkad oregano
  • 500 g köttfärs
  • rapsolja eller mjölk- och sojafritt margarin att steka i
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?