Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Köttbullar

Gör hemlagade supergoda köttbullar på kort tid! Blanda färs, sirap, hackad lök och ägg med ströbrödet. Ge blandningen en mer effektfull smak med senap, timjan samt salt och peppar innan du rullar färsen till små köttbullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken.
  2. Skala och finhacka löken. Mjukstek den i smör och låt den sedan svalna.
  3. Rör ihop alla ingredienser. Forma små fina bollar och stek i omgångar i en panna.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 msk sirap
  • 1 msk dijonsenap
  • ev 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 1 msk smör att steka i
  • 2 msk olja att steka i

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info