Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Kotlett med teriyakigrönsaker

En saftig fläskkotlett med asiatisk twist där köttet först bryns och sedan får puttra med en umamirik teriyakisås. Bambuskotten och den gröna paprikan tillför ett härligt tuggmotstånd och gifter sig fint med såsens djupa smaker. Servera allt med krispiga gurkstavar och nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela och kärna ur paprikan, skär den i bitar och gurkan i stavar.
  3. Skölj bambuskotten och låt dem rinna av.
  4. Bryn kotletterna i oljan på båda sidorna i en stekpanna tills de får fin färg. 
  5. Krydda med salt och peppar och tillsätt teriyakimarinaden och bambuskott. Låt sjuda ca 6 minuter.
  6. Servera kotletterna med ris, sås, bambuskott, paprika och gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen, kan innehålla gluten. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 grön paprika
  • 1 gurka
  • 1 burk bambuskott (à 227 g)
  • ca 550 g fläskkotletter
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl teriyakimarinad
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2259 kJ / 540 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept