Kotlett med teriyakigrönsaker

5
0
Kotlett med teriyakigrönsaker

En saftig fläskkotlett med asiatisk twist där köttet först bryns och sedan får puttra med en umamirik teriyakisås. Bambuskotten och den gröna paprikan tillför ett härligt tuggmotstånd och gifter sig fint med såsens djupa smaker. Servera allt med krispiga gurkstavar och nykokt ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Kotlett med teriyakigrönsaker

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
grön paprika
1
gurka
1
burk bambuskott (à 227 g)
ca 550 g
fläskkotletter
1 msk
olja
-
salt och peppar
1 1/2 dl
teriyakimarinad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen, kan innehålla gluten. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2259 KJ / 540 kCal
Fett 17 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept