Korvgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta

Ett härligt recept på korvgryta med kryddig chorizokorv, lök, paprika, tomater, kidneybönor och majs. Smaksättare som spiskummin och sambal oelek ger rätten lite sting och grytan passar bra att servera till lunch eller middag för att mätta hungriga magar. Smakrikt och rejält!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikorna och skiva korven.
  3. Fräs lök och paprikan i oljan tillsammans med spiskummin och tomatpuré i en stor gryta. Ta upp och lägg på en tallrik. Skölj bönorna och låt de rinna av.
  4. Stek korven i grytan. Tillsätt grönsaker, bönor, krossade tomater och vatten.
  5. Låt koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  6. Häll av majsen och blanda ner i grytan.
  7. Servera korvgrytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 300 g chorizo
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 380 g kokta kidneybönor
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2962 kJ / 708 kCal