Korvgryta

17
0
Korvgryta

Ett härligt recept på korvgryta med kryddig chorizokorv, lök, paprika, tomater, kidneybönor och majs. Smaksättare som spiskummin och sambal oelek ger rätten lite sting och grytan passar bra att servera till lunch eller middag för att mätta hungriga magar. Smakrikt och rejält!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013

Korvgryta

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
2
röda paprikor
300 g
chorizo
1 msk
olivolja
1/2 tsk
spiskummin
2 msk
tomatpuré
380 g
kokta kidneybönor
500 g
krossade tomater
1 dl
vatten
1/2 tsk
sambal oelek
-
salt och peppar
1
förp majskorn (à 340 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2962 KJ / 708 kCal
Fett 23.2 g
Kolhydrater 89.4 g
Protein 28.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept